INSTANTNÍ KÁVA

INSTANTNÍ KÁVA

Není instant jako instant...Už ani nevíme, kolikrát jsme od zákazníků slyšeli, že mrazem sušená instantní Fairtrade káva Cafédirect je nejlepší, kterou kdy pili. Sami si ji dáváme s chutí! Věřte, že na instantní kávu Cafédirect se budete těšit. V nabídce najdete 100% instantní Arabiku, směs instantní Arabiky s Robustou a dokonce i 100% instantní BIO Robustu (ta Vás opravdu postaví na nohy). Největší chválu však slýcháme na naši BIO instantní kávu bez kofeinu - tato 100% Arabika od Cafédirect je bezkonkurenční. Kofein je odstraněn pomocí oxidu uhličitého - látky, kterou vydechujeme. Nejsou tedy použita žádná rozpouštědla. Instantní káva Cafédirect je sušená mrazem a balená ve skle. Surovinou pro výrobu instaních káv Cafédirect jsou vždy jen kvalitní zrnka. Využijte nabídku výhodných balení instantní kávy - třeba naši Machu Picchu instantní Arabiku z Peru!

Filtrovat

Výrobce

Výrobce

Příznaky

Příznaky
Na stránce
zrušit všechny filtry

JAK SI VYBRAT INSTANTNÍ KÁVU?

Kvalitní instantní káva je vždy zpracována z kvalitních zrn metodou sušení mrazem. Správně zpracovaná mrazem sušená instantní káva má krásnou kávovou vůni, nežlukne a dlouho vydrží v uzavřené nádobě čerstvá. Důležité je i balení kávy - aby víčko nádoby řádně těsnilo a po otevření folie nepropouštělo dovnitř vzduch. Označení původu kávy a přesného složení - poměru Arabiky a Robusty, je také ukazatelem kvalitní instantní kávy.

  • Dle druhu
    • káva Arabica - zpravidla slaběji pražená káva, tedy méně olejnatá a světlejší zrnka. Nižší obsah kofeinu. Vysokohorská káva s menším, tvrdším zrnkem. Čím slaběji pražená Arabika, tím výraznější je její acidita a podtóny dané podložím, na kterém keř roste. Při stydnutí vynikne lehkost a acidita Arabiky, kterou je vždy možné potlačit přidáním mléka.
    • káva Robusta - zpravidla silněji pražená káva, tedy více olejnatá a tmavší zrnka. Vyšší obsah kofeinu. Pěstování v nižších výškách, káva s větším zrnkem a vyšším výnosem. Hodí se na přípravu v automatickém/pákovém kávovaru.Při stydnutí vynikne síla a hořkost Robusty, kterou je vždy možné potlačit přidáním mléka.
  • Dle síly pražení
    • slabě pražená instaní káva - ve slabém pražení se setkáváme téměř výlučně s Arabikou. Zrnka jsou zlatavě hnědá, bez oleje na povrchu. Výsledný nápoj je jemný s nižším obsahem kofeinu díky slabšímu pražení. U světle pražených Arabik se objevuje vyšší acidita a lépe se rozeznávají podtóny kávy.
    • středně pražená instantní káva - ve středním pražení se setkáváme častěji s příměsí Robusty - zpravidla 10-20%. Zrnka jsou hnědá, mají na povrchu stopy oleje. Výsledný nápoj je silnější s vyšším obsahem kofeinu díky silnějšímu pražení a díky příměsi Robusty. U středně pražených 100% Arabik se objevuje jemná acidita, u směsí s Robustou se acidita vytrácí a přibývá zemitost Robusty. 
    • silně pražená instantní káva - v silném pražení se setkáváme velmi často s příměsí Robusty - zpravidla 20-40%. Zrnka jsou barvy hořké čokolády, mají na povrchu výraznější stopy oleje. Výsledný nápoj je silný a aromatický s vyšším obsahem kofeinu díky silnějšímu pražení a díky příměsi Robusty. U silně pražených 100% Arabik téměř zaniká acidita a hůře se rozeznávají podtóny kávy, u silně pražených směsí obsahem Robusty nad 20% začíná převládat zemitost a jemná hořkost Robusty.