Čokoládová pěna s avokádem

Čokoládová pěna s avokádem

Honí vás mlsná nebo hledáte rychlý a jednoduchý recept na dezert, který vám zabere jen pár minut? Vyzkoušejte čokoládovou pěnu s avokádem! Pro tento recept jsme využili belgickou čokoládu s vysokým podílem peruánského kakaa (80%). Čokoláda patří do Fairtrade a BIO řady Chocolates from Heaven, které jsou vyrobeny v belgickém Ghentu v malé rodinné čokoládovně Klingele. 

Vyzkoušejte další čokolády Chocolates from Heaven! Objednat můžete zde.

Čokoládová pěna je navíc díky přidanému avokádu plná zdravých tuků, vitamínů a minerálních látek!

Tak mlsejte bez výčitek! :-)

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

   RECEPT /10 minut

INGREDIENCE

  • 2 malá nebo 1 velké avokádo
  • 200 g hořké čokolády
  • 80 ml mléka
  • 8 g kakaa
  • 64 g medu

POSTUP

Příprava čokoládové pěny je ultra jednoduchá! Nejprve si čokoládu nalámeme na menší kousky, rozpustíme ve vodní lázni a necháme chvíli vychladnout. Mezitím si rozkrojíme avokádo, vyjmeme pecku a pomocí lžíce vyloupneme ze slupky. Poté všechny ingredience vložíme do mixéru a necháme mixovat tak dlouho, dokud nevznikne hladká pěna.

Hotovou čokoládovou pěnu podáváme s ovocem, ořechy, jedlými květy nebo s čímkoliv, co máme rádi. :-)

Dobrou chuť!

 

Odeslat článek známému   Vytisknout