Domácí ledové čokoládky

Domácí ledové čokoládky

Osvěžte se během parních letních dní naší skvělou ledovou čokoládou! Do receptu jsme zakomponovali kokosový olej Kulau, který se zastudena připravuje z kokosáků ze Srí Lanky. Olej obsahuje 50,29% kyseliny laurové, naopak v něm nenaleznete laktózu, cholesterol ani stopy lepek a je ideální náhradou klasických tuků.

BIO kokosový olej si prohlédněte na tomto odkazu.

Pro tento recept jsme vybírali z široké škály našich oblíbených čokolád Seed&Bean. Nakonec jsme se rozhodli pro jedinečnou BIO a Fairtrade hořkou čokoládu s malinami a kokosem, která se skvěle doplňuje s přidaným olejem Kulau. U této varianty ledové čokolády si přijdou na své zejména milovníci kokosu! Čokoláda obsahuje 66% BIO kakaa, které pochází z ostrova Svatého Tomáše a je ručně vyráběná.

BIO hořkou čokoládu s malinami a kokosem si prohlédněte na tomto odkazu.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

   RECEPT / 20 minut

INGREDIENCE

  • 200 g kvalitní čokolády
  • 75 g kokosového oleje

POSTUP

Nejprve si rozpustíme kokosový olej a necháme ho zchladnout na pokojovou teplotu. Poté si rozpustíme čokoládu - nejlépe pomalu ve vodní lázni a také ji necháme trochu zchladnout. Obě ingredience smícháme dohromady a vlijeme do formiček. Doporučujeme použít silikonové, ze kterých se ledová čokoláda dobře vyndavá. Hotovou čokoládu dáme do mrazáku, alespoň na pár hodin, ideálně přes noc.

TIP! Prohlédněte si všechny čokolády Seed&Bean a vytvořte si ledovou čokoládu dle svých chutí!

Dobrou chuť!

 

Odeslat článek známému   Vytisknout