Kefír

Kefír

Společnost Fair Made s.r.o. je jediným výhradním přímým dovozcem a distributorem produktů značky Kefír na českém trhu.

V České republice provozujeme jak maloobchodní, tak velkoobchodní distribuci. V případě zájmu o obchodní spolupráci nás neváhejte kontaktovat - rádi vám poskytneme veškeré údaje.

Výrobce: Kéfir Eau Vertueuse , Belgie 

Sortiment: 5 druhů přírodně perlivých ovocných kefírových limonád

Země původu kefíru: Belgie

Zajímavosti: nefiltrované nápoje, s velmi nízkou kalorickou hodnotou a naprostou absencí cukrů, zdravá alternativa vína, piva či přeslazených limonád, kterou vymyslel vyškolený pár vinařů z Bordeaux. 

Nabídka: zdravé přírodně perlivé limonády Kefír

Certifikace/Ocenění: BIO, Vegan, RAW 

              


* * *

Vznik značky Kéfir Eau Vertueuse

Značka Kéfir Eau Vertueuse, kterou Mary a její manžel Adrien založili v lednu 2020, se zrodila z nápadu Mary, která si, když byla těhotná, nemohla dopřát sklenku dobrého vína nebo piva. Mary a Adrien, vyškolení vinaři z Bordeaux, si proto dali za cíl prozkoumat možnosti výroby kvašených nápojů a najít tak chutnou a zdravou alternativu nejen přeslazených limonád, ale i vína a piva. Zvláštností jejich kefíru je naprostá absence cukrů, což z něj dělá zdravý, osvěžující a originální nápoj.

Kefír: nápoj s netušenými výhodami

Jak vzniká kefír Eau Vertueuse?

Na rozdíl od Kombuchy, která se vyrábí z fermentovaného čaje a částečně vytváří kyselinu octovou (odtud "octová" chuť), kefír se připravuje z malých zrn, která tuto kyselinu neprodukují. Zrna, směs bakterií a přírodních kvasinek, jsou fermentována ve vodě, nikoli v mléce. Zde je hlavní rozdíl oproti standartním kefírům – tento je vhodný i pro vegany a osoby s laktózovou intolerancí. Kefírová zrna se svým procesem podobají kvásku používanému při pečení, protože se živí cukry, ve kterých se macerují, jako jsou cukry přirozeně přítomné například v ovoci. Pokud umístíme kefírová zrna do ovocné šťávy, vytvoří se kefír z přítomných cukrů, které beze zbytku spotřebuje. Při této fermentaci se uvolňuje plyn, který dává nápoji jemnou perlivost a kyselost. Hlavním rozdílem u kefírů značky Eau Vertueuse je to, že všechny cukry jsou díky přesnému přídělu spotřebovány v průběhu fermentačního procesu. Kefír, známý pro své probiotické vlastnosti, je svým způsobem supernápoj – vynikající zdroj vitamínů a probiotik, který podporuje střevní pohodu a posiluje imunitní systém a spojuje příjemné s užitečným. Kefíry Eau Vertueuse se připravují z revitalizované vody, srovnatelné kvalitou s přírodní pramenitou vodou.

Jak chutná Kéfir Eau Vertueuse?

V případě Kéfir Eau Vertueuse probíhá fermentace klasickým způsobem v kameninové dóze. Belgická bio značka aktuálně nabízí pět různých kefírů připravených z ovocných a květových šťáv a pivo - první pivo kvašené kefírovými zrny. Například bezový kefír byl vyvinut tak, aby vám na patře připomínal bílé víno, přesněji Sancerre. Zde se perfektně uplatnila vinařská odbornost páru. Kefír s ibiškem a listy připomíná ovocné pivo typu Kriek. Ostatní receptury, které značka představuje (zázvor a kurkuma, grapefruit a kardamom, okurka), byly navrženy tak, aby se staly zdravou alternativou klasických limonád.

 

Pro velkoobchodní spolupráci nás kontaktujte:

Kateřina Hejtmánková
+420 602 802 472

hejtmankova@fairmade.cz

 

Odeslat článek známému   Vytisknout