Mrkvová polévka

MRKVOVKA.jpg

Máte rádi krémové polévky? Pokud ano, tak musíte zkusit mrkvovou polévku s BIO RAW kokosovým olejem KulauKokosový nádech spojený se sladkou mrkví dodá polévce ten správný "šmrnc". 

- BIO RAW kokosový olej Kulau si můžete objednat přímo tady

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

   RECEPT / 25 minut

INGREDIENCE

  • 10 středních mrkví
  • 3 lžíce BIO RAW kokosového oleje Kulau
  • 1 hrnek strouhaného kokosu
  • 2 stroužky česneku
  • kousek zázvoru
  • sůl

POSTUP

Oškrábané mrkve nakrájíme na silnější kolečka a 2-3 minutky restujeme 3 lžících kokosového oleje Kulau. Mrkev s olejem se rozvoní a obarví olej do oranžova. Přidáme nastrouhaný česnek a zázvor, zamícháme a zalijeme asi tak 3/4 litrem vody. Vaříme mrkev do změknutí.

Než se mrkev uvaří, připravíme si domácí kokosové mléko: do vyšší nádoby dáme 1 díl strouhaného kokosu a 2 díly horké vody. Tyčovým mixérem mixujeme alespoň 2-3 minuty na plné otáčky. Nevznikne nám nic jiného, než kokosové mléko s kousky kokosu. Rozmixovanou směs přecedíme do polévky *. Celou polévku rozmixujeme a máme hotovo, můžeme podávat!

* TIP! Kokos ze sítka nevyhazujte - dá se skvěle použít například do bábovky nebo domácího müsli! 

Dobrou chuť!

Odeslat článek známému   Vytisknout