Palačinky s kokosovým olejem

Palačinky s kokosovým olejem

Máte rádi jednoduchost a rádi "jíte očima"? Pak tu pro vás máme perfektní recept! Je to rychlovka, kterou zaručeně potěšíte každého milovníka sladkých jídel :-)

Kdo nevyzkoušel naše kokosové palačinky s ostružinami, ten o hodně přichází. Celá příprava až po servírování vám zabere nanejvýše 25 minut a úsměvy na tvářích spokojených strávníků jsou zaručeny...

Zkuste vylepšenou, zdravější verzi s naším lahodným BIO kokosovým olejem Kulau! Jsme přesvědčeni, že lepší kokosák nenajdete. Nebojte, na kokosovém oleji můžete bez obav smažit - je velmi stabilní a při vysokých teplotách se nepřepaluje. Navíc podporuje správnou funkci zažívání, takže tuhle sladkou dobrotu si můžete dát (téměř) bez výčitek :-)

Používejte kvalitní ingredience - nejspíš už víte o výhodách kokosáku Kulau. Nebojte se ale kvalitního plnotučného mléka ani hořké čokolády! Kakao blahodárně působí na naši nervovou soustavu, mléko a vejce jsou kvalitním zdrojem bílkovin a lesní ovoce (v našem případě ostružiny) vám dodá vitamíny a krásně dezert provoní ;-)

Na smažení doporučujeme velké výhodné balení 1l 100% BIO kokosového oleje Kulau

- objednat si ho můžete přímo tady.  

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

   RECEPT /25 minut

TĚSTO

  • 300 ml mléka
  • 2 vejce 
  • 1 pol. lžíce kokosového oleje
  • 6 pol. lžic polohrubé mouky (případně hladké)
  • 1 lžička skořice
  • vanilkový cukr 
  • špetka soli
  • strouhaný kokos na posypání (není nutné)

NÁPLŇ

  • 200g lesního ovoce
  • cca 30g BIO kokosového cukru - záleží na kyselosti použitého ovoce (kokosový cukr dodá moučníku zinek, železo a inulín - probiotickou vlákninu)
  • 1 pol. lžíce kokosového oleje Kulau
  • čokoláda (není nutná)*

* TIP! Hoďte pár kostiček čokolády rovnou k do kastrůlku při přípravě ovocné polevy - výsledný efekt stojí za to :-) Vsaďte na klasiku - lahodnou 72% čistou hořkou čokoládu 100g od Seed & Bean z vybraných kakaových bobů z Dominikánské republiky.

POSTUP

V nádobě rozšleháme mléko s vejci, kokosovým olejem, solí, cukrem a skořicí. Přisypeme mouku a znovu rozšleháme. Těsto necháme chvilku odpočinout.

Mezitím si na pánvi rozehřejeme lžíci kokosového oleje. Těsto na pánev náléváme menší naběračkou. Po chvilce palačinku otočíme - měla by být po obou stranách do zlatova.

Příprava náplně je také velmi jednoduchá - do kastrůlku dáme rozehřát opět trochu kokosového oleje, na který nasypeme ostružiny (maliny, borůvky či jiné ovoce). Přidáme cukr (dle chuti) a zamícháme. Palačinku zavineme, polejeme sladkou šťávou z ovoce a posypeme kokosem. 

Dobrou chuť!

Odeslat článek známému   Vytisknout