RAW ostružinový dort

RAW ostružinový dort

Sladká inspirace - zdravý nepečený dortík s tvarohem, ostružinami a BIO kokosovým olejem Kulau z dalekých Filipín! Nejen, že krásně vypadá, ale také úžasně chutná.

Na pečení doporučujeme velké výhodné balení 1l 100% BIO kokosového oleje Kulau

- objednat si ho můžete přímo tady.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

   RECEPT /30 minut (+ několik hodin tuhnutí)

KORPUS

  • 2 hrnky vloček
  • 4 lžíce mandlového sojového mléka ( lze použít i jiné)
  • 1 hrnek krájených sušených švestek
  • 3 lžíce medu
  • 3 pol. lžíce chia semínek
  • 3 pol. lžic kokosového oleje Kulau

 

KRÉM

  • 500g tvarohu (dvě balení)
  • 170g ostružin
  • 3 lžíce medu
  • 2 limetky
  • želatina

 

POSTUP

Připravíme si pekáč, který vyložíme pečícím papírem, aby se nám hotový dezert lépe servíroval. Začneme s korpusem. Všechny ingredience dáme do mísy a necháme několik minut šlehat v robotu (nebo ručně) dokud nevznikne poměrně pevné těsto. Do připravené mísy s pečícím papírem rovnoměrně namačkáme těsto po celém povrchu dna. Takhle připravené si to dáme do ledničky a mezitím si připravíme náplň. 

Vymačkáme šťávu ze dvou limetek do hrnečku a dolijeme vodou do 3/4 hrnku. Připravíme želatinu s touto šťávou dle návodu na obalu. Mezitím co připravujeme želatinu si smícháme tvaroh s medem. Do této směsi přilijeme i šťávu s rozpuštěnou želatinou. Vše pořádně promícháme, dokud se směsi nespojí. Vezmeme druhou misku a do té odlejeme polovinu této směsi, kterou si postavíme stranou. Do druhé poloviny přidáme ostružiny a znovu šleháme. Vyndáme z lednice ztuhlý korpus a rovnoměrně ho pokryjeme směsí bez ostružin a následně směsí s ostružinami. 

Takhle připravený dort už jen dáme na několik hodin do ledničky, aby pořádně ztuhla želatina.

Dobrou chuť!

Odeslat článek známému   Vytisknout