Rychlá cuketová buchta

Rychlá cuketová buchta

Připravte si náš jednoduchý recept na buchtu, díky kterému využijte spoustu sezónních cuket! Při přípravě jsme využili naši BIO hořkou čokoládu Chocolates from Heaven s extra vysokým obsahem peruánského kakaa 80%. Čokoláda je doslazená přírodním třtinovým cukrem.

Chocolates from Heaven BIO hořkou čokoládu 80% si prohlédněte na tomto odkazu.

Dále jsme využili náš osvědčený BIO kokosový olej od značky Kulau, který se vyrábí z čerstvých kokosových ořechů ze Srí Lanky šetrnou moderní metodou odstřeďováním. Neobsahuje laktózu ani cholesterol. 

Kulau kokosový olej si prohlédněte na tomto odkazu.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

   RECEPT / 60 minut

INGREDIENCE

  • 2 hrnky polohrubé mouky

  • 1 hrnek cukru/třtinového cukru

  • 2 polévkové lžíce kakaa

  • 1 pytlíček prášku do pečiva

  • 1 pytlíček vanilkového cukru

  • 1 hrnek oleje

  • 1 lžička perníkového koření

  • 1 vejce

  • 1 ks nastrouhané cukety

  • Dle chuti: rozinky/brusinky

POSTUP

Nejprve si nastrouháme cuketu a necháme ji chvilku odstát, aby pustila co nejvíce vody. Ve velké míse si smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a kakao. Následně přidáme vejce, olej a cuketu, u které se předem zbavíme přebytečné vody. Těsto důkladně promícháme a vlejeme do předem vymazané formy. Buchtu pečeme na 170 stupňů v předehřáté troubě zhruba 30-40 minut. Po dopočení necháme buchtu vychladnout.

Poleva: čokoládovou polevu si připravíme ve vodní lázni, kde necháme hořkou čokoládu zcela roztéct. Po roztečení přidáme k čokoládě kokosový olej a důkladně promícháme. Takto připravenou polevu vylejeme ihned na vychladlou buchtu.

Jako poslední posypeme polevu kokosem a můžeme s chutí podávat. 😋

Dobrou chuť!

 

Odeslat článek známému   Vytisknout