Tipy na přípravu BIO zeleného chai čaje

Tipy na přípravu BIO zeleného chai čaje

Jste milovníky orientálních chai čajů? Jste tady správně! Přinášíme vám netradiční tipy, jak si připravit osvěžující silný zelený čaj z indické provincie Darjeeling doplněný povzbuzující směsí orientálních bylinek a aromatického východního koření - zázvor, skořice, lékořice, citronová tráva, pomerančová kůra, hřebíček.

Víte, že kromě zeleného chai čaje máme v nabídce také černý chai čaj nebo směs koření pro přípravu pro přípravu lahodného voňavého orientálního čaje Masala?

Všechny druhy chai čaje si prohlédněte na tomto odkazu.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

   RECEPT / 15 minut

INGREDIENCE NA STUDENOU I TEPLOU VERZI

  • BIO zelený chai čaj s orientálním kořením
  • citron
  • jablečný mošt/čerstvá jablka
  • med

POSTUP

První tip je v podobě ledového čaje s citronem. Začneme klasickou přípravou čaje - sáček přelijeme horkou vodou a necháme tři minuty louhovat. Poté necháme čaj vychladnout, přidáme led a plátek citronu.

Druhý tip je v podobě čaje s horkým jablečným moštem. Nejprve si připravíme jablečný mošt. V případě kupované verze mošt pouze ohřejeme, v případě domácí verze si oloupeme jablka, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit s trochou vody a medu. Necháme vařit, dokud jablka nezměknou a poté rozmixujeme tyčovým mixérem. Připravíme si chai čaj - sáček přelijeme horkou vodou a necháme tři minuty louhovat a přelijeme jablkovým moštem dle chuti.

Dobrou chuť!

 

Odeslat článek známému   Vytisknout