Tipy na přípravu BIO zeleného chai čaje

Jak si připravit BIO zelený chai čaj s orientálním kořením_zkompr..jpg

Jste milovníky orientálních chai čajů? Jste tady správně! Přinášíme vám netradiční tipy, jak si připravit osvěžující silný zelený čaj z indické provincie Darjeeling doplněný povzbuzující směsí orientálních bylinek a aromatického východního koření - zázvor, skořice, lékořice, citronová tráva, pomerančová kůra, hřebíček.

Víte, že kromě zeleného chai čaje máme v nabídce také černý chai čaj nebo směs koření pro přípravu pro přípravu lahodného voňavého orientálního čaje Masala?

Všechny druhy chai čaje si prohlédněte na tomto odkazu.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

   RECEPT / 15 minut

INGREDIENCE NA STUDENOU I TEPLOU VERZI

  • BIO zelený chai čaj s orientálním kořením
  • citron
  • jablečný mošt/čerstvá jablka
  • med

POSTUP

První tip je v podobě ledového čaje s citronem. Začneme klasickou přípravou čaje - sáček přelijeme horkou vodou a necháme tři minuty louhovat. Poté necháme čaj vychladnout, přidáme led a plátek citronu.

Druhý tip je v podobě čaje s horkým jablečným moštem. Nejprve si připravíme jablečný mošt. V případě kupované verze mošt pouze ohřejeme, v případě domácí verze si oloupeme jablka, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit s trochou vody a medu. Necháme vařit, dokud jablka nezměknou a poté rozmixujeme tyčovým mixérem. Připravíme si chai čaj - sáček přelijeme horkou vodou a necháme tři minuty louhovat a přelijeme jablkovým moštem dle chuti.

Dobrou chuť!

 

Odeslat článek známému   Vytisknout