Cuketový perník s Fairtrade kakaem

Cuketový perník s Fairtrade kakaem

Hledáte způsob, jak efektivně využít cukety? Připravte si náš rychlý a jednoduchý cuketový perník! Při přípravě jsme využili náš BIO RAW kokosový olej, který perníku dodá jemně nasládlou chuť a vynikající kokosové aroma. Olej se vyrábí za studena z čerstvých kokosových ořechů na Filipínách.

BIO kokosový olej si prohlédněte na tomto odkazu.

Do perníku jsme také přidali naši Fairtrade směs pro přípravu horké čokolády San Cristobal, díky které získal perník vynikající kakaovou chuť. Směs je výrazná díky vysokému obsahu kvalitního kakaa bez přidaných rostlinných olejů, bez umělých látek, dochucovadel a škrobů. Vyrobeno z ručně sklízených výběrových kakaových bobů odrůdy Criolo, které byly pěstovány a sušeny na slunci v San Cristobal v Dominikánské republice.

Fairtrade horké čokolády si prohlédněte na tomto odkazu.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

   RECEPT / 60 minut

INGREDIENCE

  • 2 - 3 hrnky nahrubo nastrouhané cukety
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • ½ hrnku třtinového cukru
  • 2 vejce
  • ½ hrnku kokosového oleje
  • 3 vrchovaté polévkové lžíce směsi na horkou čokoládu San Cristobal
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • marmeláda dle chuti (my jsme použili meruňkovou)
  • plátky mandlí

POSTUP

Nejprve si předehřejeme troubu na 160°C. Cuketu zbavíme slupky a nahrubo nastrouháme. V míse si dobře promícháme všechny suché ingredience. Kokosový olej si rozpustíme, a poté přidáme společně se všemi tekutými ingrediencemi (včetně cukety) k suchému základu. Těsto dobře promícháme a necháme odstát alespoň 20 minut. Dortovou formu si vymažeme kokosovým olejem, vysypeme nastrouhaným kokosem a vlijeme připravené těsto. Směs necháme péct v troubě zhruba 25 minut. Vychladlý perník namažeme marmeládou a dozdobíme mandlemi.

Dobrou chuť!

 

Odeslat článek známému   Vytisknout