Domácí cheesecake

Domácí cheesecake

Připravte si naši verzi oblíbeného pečeného dortu cheesecake! Příprava je jednoduchá a výsledek stojí za hřích. 

Pro náš sušenkový základ jsme se rozhodli využít jednu z našich novinek - BISkids BIO měkké dětské sušenky s jablečnou šťávou bez přidaného cukru 6M+ 120g. Sušenky jsou chuťově vynikající a neobsahují žádný přidaný cukr, pouze jablečnou šťávu. 

Celou nabídku sušenek Belkorn si prohlédněte na tomto odkazu.

Do základu patří také máslo, které jsme nahradili naším oblíbeným BIO kokosovým olejem Kulau, který se zastudena připravuje z kokosáků ze Srí Lanky. Olej obsahuje 50,29% kyseliny laurové, naopak v něm nenaleznete laktózu, cholesterol ani stopy lepek a je ideální náhradou klasických tuků.

Všechny kokosové oleje si prohlédněte na tomto odkazu.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

   RECEPT / 40 minut

INGREDIENCE

  • 85g kokosového oleje
  • 220g sušenek
  • 180g moučkového cukru
  • 3 vajíčka
  • 500g tvarohu
  • citronová šťáva + citronová kůra
  • 250g mascarpone
  • ovoce na dozdobení

POSTUP

Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C a připravíme si sušenkový základ. Sušenky si rozdrtíme nadrobno a dobře promícháme s rozpuštěným kokosovým olejem. Dno dortové formy si vysteleme pečícím papírem, na který nasypeme sušenkový základ a pořádně upěchujeme. Dáme do trouby na zhruba 10 minut a poté necháme vychladnout.

Mezitím smícháme v míse všechny ostatní ingredience a necháme chvíli uležet. Vzniklou směs vylijeme na vychladlý sušenkový základ a dáme opět do trouby na zhruba 30 minut. Dort by měl být v okrajích pevný, uprostřed ne zcela tuhý. Necháme v troubě vychladnout a poté pár hodin uležet v lednici. Dozdobíme dle chuti a fantazie.

 

Dobrou chuť!

 

Odeslat článek známému   Vytisknout