Domácí granola

Domácí granola

Milovníci vymazlených snídaní pozor! Vyzkoušejte náš zdravý recept na domácí naprosto bezkonkurenční granolu plnou vápníku, bílkovin a zdravých tuků! Při přípravě jsme využili náš BIO RAW kokosový olej, který granole dodá jemně nasládlou chuť a vynikající kokosové aroma. Olej se vyrábí za studena z čerstvých kokosových ořechů na Filipínách.

BIO kokosový olej si prohlédněte na tomto odkazu.

Granolu jsme osladili BIO kokosovým cukrem, který je plný inulínu, zinku a železa. Tento cukr se vyrábí z nektaru květů jávských kokosových palem a jednoznačně patří mezi zdravější alternativy běžného cukru. Díky jeho kakaovým a karamelovým tónům získá granola zcela nový rozměr!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

   RECEPT / 30 minut

INGREDIENCE

  • 3 hrnky ovesných vloček (zhruba 400g)
  • 1 hrnek pekanových ořechů (zhruba 100g)
  • 1 hrnek lískových ořechů (zhruba 100g)
  • 1 hrnek mandlí plátky (zhruba 100g)
  • čtvrt hrnku kokosového oleje
  • půl hrnku medu
  • půl hrnku kokosového cukru
  • 1 lžička soli
  • půl lžičky skořice

POSTUP

Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C. Ořechy nadrtíme na menší kousky a smícháme v míse společně s vločkami. V jiné míse spojíme kokosový olej, med (oba v tekuté formě), kokosový cukr, sůl a skořici. Tekutou směs poté přilijeme k vločkám a vše dobře promícháme. Hotovou směs přendáme na plech s pečícím papírem a rovnoměrně rozprostřeme. Pečeme v troubě zhruba 10 - 15 minut - průběžně kontrolujeme, aby se směs nepřipálila. Hotovou granolu vyndáme z trouby, necháme chvíli stát a promícháme. Granolu skladujeme maximálně 2 týdny v nádobě se vzduchotěsným uzávěrem. Podáváme s mlékem, jogurtem nebo ovocem dle chuti.

Dobrou chuť!

 

Odeslat článek známému   Vytisknout