Kuřecí křídla s Juras Chilli omáčkou

Kuřecí křídla s Juras Chilli omáčkou

Léto je tady a s ním i naše oblíbená sezona grilování! Tento rok jsme se nemohli dočkat až konečně vyzkoušíme grilování s naší novinkou - chilli omáčkami od české značky Juras Chilli Sauce. Omáčky se vyrábí ručně bez konzervantů, stabilizátorů nebo umělých dochucovadel z vlastnoručně vypěstovaných čili papriček s vysokým stupněm pálivosti (Trinidad Scorpion Moruga, Carolina Reaper, Habanero) v kombinaci s kvalitním exotickým ovocem.

Dnes se s vámi podělíme o recept na naše oblíbená grilovaná kuřecí křídla s chilli omáčkou, a to konkrétně s Juras Chilli Sauce Tango with a Mango extra pálivou. Kombinace tropického manga, papriček Trinidad Moruga Scorpion a čerstvého koriandru vás prostě dostane!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

   RECEPT / 30 minut

INGREDIENCE

  • 1,5kg kuřecích křídel
  • 100g směs suchého koření (dle chuti namíchat sůl, cukr, sladkou papriku, sušený česnek, oregáno)
  • 50g Juras Chilli omáčky (my jsme použili extra pálivou mangovou)
  • olej
  • pečivo, zeleninu jako přílohu

POSTUP

Nejprve si předehřejeme troubu/gril na 180°C. Křídla si omyjeme, osušíme a lehce potřeme olejem.

Následně na křídla nasypeme předem připravenou směs koření, kterou důkladně zapracujeme do křídel. Tato suchá marináda ja zajímavá v tom, že není nutné maso nechat marinovat, ale můžeme začít ihned grilovat :-)

Připravená křídla poté grilujeme z obou stran cca 10 minut dozlatova.

Upečená křídla vyndáme z grilu a promícháme s Juras Chilli omáčkou. Ihned podáváme s chlebem nebo zeleninou dle chuti.

Dobrou chuť!

 

Odeslat článek známému   Vytisknout