Jablko - tvarohový koláč

Připravte si skvělou zdravější verzi jablkovo - tvarohového koláče! Do receptu jsme zakomponovali naše produkty Kulau, díky kterým je výsledný recept zdravější i mnohonásobně chutnější! Mezi ně patří například BIO kokosový cukr, který je plný inulínu, zinku a železa. Tento cukr se vyrábí z nektaru květů jávských kokosových palem a jednoznačně patří mezi zdravější alternativy běžného cukru. Díky jeho kakaovým a karamelovým tónům získá koláč zcela nový rozměr!
Do koláče jsme přidali kokosový olej Kulau, který se zastudena připravuje z kokosáků ze Srí Lanky. Olej obsahuje 50,29% kyseliny laurové, naopak v něm nenaleznete laktózu, cholesterol ani stopy lepek a je ideální náhradou klasických tuků.
BIO kokosový olej si prohlédněte na tomto odkazu.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
RECEPT / 60 minut
INGREDIENCE
Těsto:
- 200 g špaldové mouky
- 40 g kokosového oleje
- 50 g kokosového cukru
- 3 - 4 lžíce vody
- 2 žloutky
Tvarohová náplň:
- 500 g jemného tvarohu
- 2 bílky
- 70 g kokosového cukru
- 1 lžička vanilkového aroma
Jablková náplň:
- 5 ks menších jablek
- 1 lžíce medu
- 1 lžička skořice
- 1 lžíce pudinkového prášku
POSTUP
Nejprve si troubu si předehřejeme na 180°C a připravíme těsto. Smícháme všechny sypké ingredience a poté přidáme tekuté. Podle potřeby přidáme vodu, aby se těsto nedrobilo. Hotové těsto potom odložíme do chladu na několik minut. Mezitím si oloupeme a nastrouháme jablka na jemno a také je odložíme, aby pustily co nejvíce vody.
Dále si připravíme tvarohovou náplň. Bílky si vyšleháme do tuhé pěny a postupně opatrně přidáváme další ingredience, dokud není vše dobře promíchané. Poté si vezmeme pečící formu, kterou si vysteleme pečícím papírem. Polovinu těsta si nahrubo nastrouháme do formy a nalijeme na těsto tvarohovou náplň.
Jablka zbavíme zbylé vody a smícháme je s medem, skořicí a pudinkem. Jablkovou náplň naneseme na tvarohovou a nakonec navrch nastrouháme zbytek těsta. Pečeme zhruba 35 - 40 minut, průběžně kontrolujeme.
Dobrou chuť!