Kari s cizrnou

Recept pro milovníky asijské kuchyně! Připravili jsme pro vás kari s BIO kokosovým olejem Kulau, který neobsahuje laktózu ani cholesterol, je bez lepku a slouží jako skvělá nahrada klasických kuchyňských olejů. !! Pozor !! - nepřipaluje se. :-) Kokosový olej se k tomuto exotickému pokrmu výborně hodí a doplňuje se s kokosovým mlékem.
- kokosový olej můžete objednat přímo tady.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
RECEPT /45 minut
INGREDIENCE
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1 středně velkou cibuli
- 4 stroužky česneku
- 2 lžičky kari prášku
- 1 lžičku sladké papriky
- půl lžičky římského kmínu
- půl lžičky chilli prášku
- 900 g brambor
- 1 plechovku cizrny
- 240 ml zeleninového vývaru
- šťávu z půlky limetky
- 1 plechovku krájených rajčat
- 1 plechovku kokosového mléka
- sůl, pepř, zázvor, koriandr
POSTUP
Na větší pánvi rozpustíme kokosový olej, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. K cibulce prolisujeme všechny stroužky česneku a chvíli restujeme - pozor, aby česnek nezhořkl. K základu přidáme kari prášek, sladkou papriku, římský kmín, chilli prášek, osolíme a opepříme. Necháme rozvonět a dle chuti ještě nastrouháme čerstvý zázvor. Do pánve přisypeme oškrábané na kostičky nakrájené brambory a dobře je s kořením promícháme. Cizrnu slijeme z plechovky, opláchneme, přidáme k bramborám a opět promícháme. Dále přilijeme zeleninový vývar, šťávu z limetky, rajčata a necháme spojit. Na závěr přidáme kokosové mléko a vaříme zhruba 20 - 25 minut do změknutí brambor.
Kari ještě dochutíme solí, pepřem, čerstvým koriandrem a podáváme s rýží nebo indickými plackami.
Dobrou chuť!