Kari s cizrnou

Kari s cizrnou

Recept pro milovníky asijské kuchyně! Připravili jsme pro vás kari s BIO kokosovým olejem Kulau, který neobsahuje laktózu ani cholesterol, je bez lepku a slouží jako skvělá nahrada klasických kuchyňských olejů. !! Pozor !! - nepřipaluje se. :-) Kokosový olej se k tomuto exotickému pokrmu výborně hodí a doplňuje se s kokosovým mlékem.

- kokosový olej můžete objednat přímo tady.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

   RECEPT /45 minut

INGREDIENCE

  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 středně velkou cibuli
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžičky kari prášku
  • 1 lžičku sladké papriky
  • půl lžičky římského kmínu
  • půl lžičky chilli prášku
  • 900 g brambor
  • 1 plechovku cizrny
  • 240 ml zeleninového vývaru
  • šťávu z půlky limetky
  • 1 plechovku krájených rajčat
  • 1 plechovku kokosového mléka
  • sůl, pepř, zázvor, koriandr

POSTUP

Na větší pánvi rozpustíme kokosový olej, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. K cibulce prolisujeme všechny stroužky česneku a chvíli restujeme - pozor, aby česnek nezhořkl. K základu přidáme kari prášek, sladkou papriku, římský kmín, chilli prášek, osolíme a opepříme. Necháme rozvonět a dle chuti ještě nastrouháme čerstvý zázvor. Do pánve přisypeme oškrábané na kostičky nakrájené brambory a dobře je s kořením promícháme. Cizrnu slijeme z plechovky, opláchneme, přidáme k bramborám a opět promícháme. Dále přilijeme zeleninový vývar, šťávu z limetky, rajčata a necháme spojit. Na závěr přidáme kokosové mléko a vaříme zhruba 20 - 25 minut do změknutí brambor.

Kari ještě dochutíme solí, pepřem, čerstvým koriandrem a podáváme s rýží nebo indickými plackami.

Dobrou chuť!

 

Odeslat článek známému   Vytisknout