Kefírové lívance

Kefírové lívance

Hledáte rychlý zdravý recept na víkendovou snídani do postele? Zkuste naše kefírové lívance! Recept je opravdu jednoduchý a výsledek bude chutnat nejen dospělým, ale i dětem. 😊 Lívanečky smažíme na našem osvědčeném BIO kokosovém oleji od značky Kulau, který se vyrábí z čerstvých kokosových ořechů ze Srí Lanky šetrnou moderní metodou odstřeďováním. Neobsahuje laktózu ani cholesterol. 

Kulau kokosový olej si prohlédněte na tomto odkazu.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

   RECEPT / 15 minut

INGREDIENCE

  • 300g hladké mouky (jako alternativa lze použít např. ječná mouka)

  • 1 kefír

  • 80g cukru

  • 1 vejce

  • 1 lžička sody

  • kokosový olej

  • marmeláda, tvaroh, ovoce na dozdobení

POSTUP

Nejprve si smícháme kefír s vajíčkem a dobře spojíme. Dále přidáme cukr, opět promícháme a poté přidáme zbytek ingrediencí. Připravíme si pánev nebo lívanečník, na kterém rozehřejeme malé množství kokosového oleje. Lívance smažíme pár minut každé strany, dokud nejsou z každé strany krásně zlatavé.

Hotové lívance podáváme s marmeládou nebo tvarohem, dle chuti a dozdobíme sezónním ovocem.

Dobrou chuť!

 

Odeslat článek známému   Vytisknout