Kokosové lívanečky

Kokosové lívanečky

Honí vás mlsná, ale snažíte se zdravě stravovat? Co takhle vyzkoušet náš nový recept na zdravější verzi oblíbených lívanců? Do receptu jsme přidali BIO kokosový cukr, který se vyrábí z nektaru květů jávských kokosových palem. Cukr má vysoký obsah inulínu, železa a zinku. Voní i chutná naprosto dokonale po karamelu a kakau.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

   RECEPT / 30 minut (recept na zhruba 10 - 12 malých lívanečků)

INGREDIENCE

  • 100 g špaldové mouky
  • 50 g kokosové mouky
  • 2 lžíce kokosového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 200 ml mléka
  • 3 lžíce oleje/kokosového oleje
  • špetku soli

POSTUP

V jedné misce smícháme všechny suché ingredience, tedy mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl. V druhé míse potom spojíme vejce, mléko a olej. Do této směsi začneme pomalu přimíchávat suché ingredience. Vzniklé těsto dobře promícháme, ideálně v kuchyňském robotu a necháme pár minut odležet. Na středním plamenu rozehřejeme olej/kokosový olej nebo trochu másla a smažíme lívanečky z obou stran dozlatova. Těsto je lepivé, při smažení se člověk trochu zapotí, ale výsledek stojí za to. :-) Podáváme s ovocem, javorovým sirupem nebo s čímkoliv, co máme rádi.

TIP! Osmažte si lívanečky na kokosovém oleji Kulau, který se nepřepaluje, neprská a lívanečky navíc získají intenzivnější kokosovou chuť. Kokosáky Kulau si prohlédněte tady.

Dobrou chuť!

 

Odeslat článek známému   Vytisknout