Kokosové lívanečky

Lívanečky z kokosové mouky od fairmade.cz_zkomp..jpg

Honí vás mlsná, ale snažíte se zdravě stravovat? Co takhle vyzkoušet náš nový recept na zdravější verzi oblíbených lívanců? Do receptu jsme přidali BIO kokosový cukr, který se vyrábí z nektaru květů jávských kokosových palem. Cukr má vysoký obsah inulínu, železa a zinku. Voní i chutná naprosto dokonale po karamelu a kakau.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

   RECEPT / 30 minut (recept na zhruba 10 - 12 malých lívanečků)

INGREDIENCE

  • 100 g špaldové mouky
  • 50 g kokosové mouky
  • 2 lžíce kokosového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 200 ml mléka
  • 3 lžíce oleje/kokosového oleje
  • špetku soli

POSTUP

V jedné misce smícháme všechny suché ingredience, tedy mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl. V druhé míse potom spojíme vejce, mléko a olej. Do této směsi začneme pomalu přimíchávat suché ingredience. Vzniklé těsto dobře promícháme, ideálně v kuchyňském robotu a necháme pár minut odležet. Na středním plamenu rozehřejeme olej/kokosový olej nebo trochu másla a smažíme lívanečky z obou stran dozlatova. Těsto je lepivé, při smažení se člověk trochu zapotí, ale výsledek stojí za to. :-) Podáváme s ovocem, javorovým sirupem nebo s čímkoliv, co máme rádi.

TIP! Osmažte si lívanečky na kokosovém oleji Kulau, který se nepřepaluje, neprská a lívanečky navíc získají intenzivnější kokosovou chuť. Kokosáky Kulau si prohlédněte tady.

Dobrou chuť!

 

Odeslat článek známému   Vytisknout