Palačinkový dort

Palačinkový dort

Hledáte recept na netradiční dort nebo vás jednoduše honí mlsná? Vyzkoušejte náš super jednoduchý recept na palačinkový dort! Příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to! Do receptu jsme přidali BIO kokosový cukr, který se vyrábí z nektaru květů jávských kokosových palem. Cukr má vysoký obsah inulínu, železa a zinku. Voní i chutná naprosto dokonale po karamelu a kakau. 

Aby v palačinkovém dortu vynikl bílý krém, rozhodli jsme se do těsta na palačinky přidat naše luxusní Divine 100% kakao, které je vyrobeno z nejkvalitnějších kakaových bobů drobnými ghanskými zemědělci z družstva Kuapa Kokoo. Kakao se pěstuje ve stínu tropického deštného lesa. Fermentuje a suší se na slunci.

Divine 100% kakao si prohlédněte na tomto odkazu.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

   RECEPT / 30 minut (recept na zhruba 20 větších palačinek )

INGREDIENCE

  • 400 g špaldové celozrnné mouky
  • 2 lžíce kokosového cukru
  • 1 litr mléka
  • 200ml slunečnicového oleje
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 4 vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • špetku soli
  • ingredience na krém dle chuti (tvaroh, jogurt, mascarpone, apod.)

POSTUP

V jedné misce smícháme všechny suché ingredience, tedy mouku, kakao, prášek do pečiva, cukr a sůl. V druhé míse potom spojíme vejce, mléko a olej. Do této směsi začneme pomalu přimíchávat suché ingredience. Vzniklé těsto dobře promícháme, ideálně v kuchyňském robotu a necháme pár minut odležet. Na středním plamenu rozehřejeme olej/kokosový olej nebo trochu másla a smažíme palačinky z obou stran dozlatova. Je důležité, aby byly všechny palačinky stejně velké, aby byl dort stabilní a hezky vypadal.

Hotové palačinky necháme vystydnout a mezitím si připravíme krém, kterým budeme palačinky promazávat. My jsme použili polotučný tvaroh a jogurt s trochou čekankového sirupu. Vzniklou směs dobře promícháme a necháme v lednici odležet. Poté si vezmeme velký talíř, na který postupně vrstvíme palačinky, které promazáváme připraveným krémem. Hotový dort ozdobíme dle fantazie a necháme ještě pár hodin odležet v lednici.

TIP! Osmažte si palačinky na kokosovém oleji Kulau, který se nepřepaluje, neprská a palačinky navíc získají intenzivnější kokosovou chuť. Kokosáky Kulau si prohlédněte tady.

Dobrou chuť!

 

Odeslat článek známému   Vytisknout