Raw energy kuličky

Porozhlížíte se už po receptech na vánoční cukroví, které vám nezaberou hodiny strávené u plotny a zároveň to nebude kalorická bomba? Zkuste naše recepty na raw energy kuličky! Jsou vynikající a příprava zabere jen pár minut! V receptu jsme využili BIO kokosový olej Kulau, díky kterému jsou kuličky krásně vláčné a krémové. Olej neobsahuje laktózu ani cholesterol a je zcela bez lepku. Je krásně krémový a chutí připomíná raffaello. Doslova.
- kokosový olej můžete objednat přímo tady.
Protože cukroví musí být sladké a sladké my milujeme, zkusili jsme alternativu běžného cukru, a to BIO kokosový cukr, který se vyrábí z nektaru květů jávských kokosových palem. Má vysoký obsah inulínu, zinku a železa. Cukr má navíc lehký nádech karamelovo-kakaové chuti. Tak mlsejte bez výčitek. :-)
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
RECEPT / 40 minut
INGREDIENCE
Raffaello kuličky:
- 100g strouhaného kokosu
- 150g kokosového oleje
- 50g kokosového cukru
- strouhaný kokos na obalování
- celé mandle
Čokoládové kuličky:
- kokosový základ z kuliček Raffaello
- 2-3 lžíce oříškové/čokoládové pomazánky
- drcené mandle
- holandské kakao
Ořechové kuličky:
- 10 ks datlí
- 4 lžíce ořechů
- 1 lžička kokosového oleje
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1 lžičku skořice
- drcené mandle
POSTUP
Nejprve si připravíme základ na čokoládové kuličky a Raffaello. Ve větší míse nejprve necháme povolit olej. Je potřeba, aby byl v pokojové teplotě, ideálně můžeme nechat i trochu víc povolit v teple, aby v kuličkách nebyly hrudky. Poté přidáme strouhaný kokos a kokosový cukr a vše dobře promícháme. Pokud je směs tekutější, necháme chviličku ztuhnout v lednici. Z hotové směsi potom můžeme připravit Raffaello. Ze směsi tvarujeme kuličky (velikost záleží na vás) a nezapomeneme doprostřed vždy přidat jednu celou mandli a obalíme ještě ve strouhaném kokosu.
Z předpřipravené směsi na Raffaello lehce připravíme další druh kuliček. Do kokosového základu přidáme drcené mandle a čokoládovou nebo oříškovou pomazánku, dobře promícháme, můžeme na chvíli nechat ztuhnout v lednici a poté tvarujeme kuličky a obalujeme v holandském kakau.
Ořechové kuličky připravíme stejně tak lehce jako ty předchozí. V mixéru stačí rozmixovat datle, ořechy dle vašeho výběru (my jsme použili para ořechy, pekanové ořechy, mandle a lískové ořechy), přidáme také kokosový olej, javorový sirup, skořici a mixujeme do požadované konzistence. Ze směsi poté tvarujeme kuličky a obalujeme v drcených mandlích.
TIP! Kuličky skladujte na chladném místě. Před podáváním je vždy vyndejte o trochu dříve, aby kokosový olej trochu povolil, konzistence kuliček bude potom krásně krémová.
Dobrou chuť!