Rychlý letní mrkvový dort

Připravte si rychlý a jednoduchý, přesto vynikající mrkvový dort! Při přípravě jsme využili náš BIO RAW kokosový olej, který dortu dodá jemně nasládlou chuť a vynikající kokosové aroma. Olej se vyrábí za studena z čerstvých kokosových ořechů na Filipínách.
BIO kokosový olej si prohlédněte na tomto odkazu.
Dort jsme osladili BIO kokosovým cukrem, který je plný inulínu, zinku a železa. Tento cukr se vyrábí z nektaru květů jávských kokosových palem a jednoznačně patří mezi zdravější alternativy běžného cukru. Díky jeho kakaovým a karamelovým tónům získá dort nezaměnitelnou chuť.
Na dort patří čokoládová poleva. Rozhodovali jsme se, kterou naši čokoládu využít a nakonec vyhrála naše jedinečná BIO hořká belgická čokoláda se 74% kakaa. Čokoláda se vyrábí ručně v rodinné belgické čokoládovně Klingele v kouzelném městečku Ghent.
BIO hořkou čokoládu si prohlédněte na tomto odkazu.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
RECEPT / 60 minut
INGREDIENCE
Na těsto:
- 100 g drcených ořechů (my jsme použili lískové a vlašské ořechy)
- 2 středně velká jablka
- 3 středně velké mrkve
- 110 g polohrubé mouky
- 2 vajíčka
- 80 g kokosového cukru
- 80 g kokosového oleje
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička skořice
- špetka soli
Na polevu:
- hořká čokoláda
- kokosový olej
Na vymazání formy:
- strouhaný kokos
- kokosový olej
POSTUP
Nejprve si předehřejeme troubu na 170°C. Ořechy nadrtíme na menší kousky, jablka a mrkve zbavíme slupky a nastrouháme. V míse smícháme všechny suché ingredience. Kokosový olej si rozpustíme, a poté přidáme společně se všemi tekutými ingrediencemi k suchému základu. Těsto dobře promícháme. Dortovou formu si vymažeme kokosovým olejem, vysypeme nastrouhaným kokosem a vlijeme připravené těsto. Dort pečeme zhruba 40 minut. Mezitím si rozpustíme hořkou čokoládu a smícháme ji s 1 lžicí kokosového oleje, aby neztuhla. Vychladlý dort polijeme hotovou čokoládovou polevou a dozdobíme dle vlastní fantazie.
Dobrou chuť!