Dárkový modrý balíček mátový čaj, Kilimanjaro mletá káva a mléčná čokoláda s mandlemi

(0x)
Cafédirect dárkový balíček mátový čaj, Kilimanjaro mletá káva a mléčná čokoláda s mandlemi
Doporučujeme Bio Fairtrade GMO free 100% Arabika SCA > 80 Slabě pražená Sáčkový
Modrý dárkový balíček obsahuje BIO bylinný mátový čaj, mletou kávu Kilimanjaro 100% Arabiku a BIO mléčnou čokoládu s karamelizovanými mandlemi a mořskou solí. BIO a Fairtrade certifikace.
Výrobce
Cafédirect
Kód
FM000048
EAN
1234567000048
Hmotnost
0,2 kg
Dostupnost
Skladem
K dodání v úterý 14.05.2024

Kdy zboží dostanete?

Zásilkovna ČR v úterý 14.05.2024

DPD ČR - kurýrní služba v úterý 14.05.2024

Zásilkovna - Slovensko ve čtvrtek 16.05.2024

DPD SK - kurýrní služba Slovensko ve čtvrtek 16.05.2024

Termíny dodání jsou platné, pokud objednáte nyní, 12.05.2024 21:22 a pro 1 ks.

Naše cena s DPH
569,00 Kč/ks
Naše cena bez DPH
508,04 Kč/ks
ks

Popis

Kávy značky Cafédirect jsou baleny v ochranné atmosféře za pomoci dusíku, který z balení vytěsní kyslík a zamezí tak nežádoucí oxidaci kávy. Dusík nemá žádný vliv na chuť kávy. Díky ochranné atmosféře je zachována maximální kvalita, vzhled a aroma kávy. Tento proces pomáhá uchovat vynikající čerstvost kávy po delší dobu.

Modrý dárkový balíček obsahuje:

1x BIO mátový čaj 20ks

1x Kilimanjaro SCA 82 mletá káva 227g

1x BIO mléčná čokoláda s karamel. mandlemi a mořskou solí 37% 100g

Rozměry balíčku: 270x180x60mm

* * *

BIO mátový čaj 20ks

Chuť: Osvěžující bylinný čaj podporující trávení. Přirozeně bez kofeinu. Mátový čaj zklidňuje zažívací ústrojí, ulevuje od bolesti hlavy, osvěžuje dech a má detoxikační a zklidňující účinky.

Příprava: sáček přelijeme čerstvě uvařenou horkou vodou a necháme 3-5 minut louhovat. Můžeme dosladit medem a dochutit citronem.

TIP: zchlazený mátový čaj s ledem a citronem je perfektní letní osvěžení!

Složení: lístky máty peprné, lístky máty kadeřavé. Všechny suroviny pocházejí z produkce Fairtradeekologického a biodynamického zemědělství. Obsah balení: 20 x 1.5g. Skladujte v suchu.

  

* * *

Kde se pěstují čajovníky pro čaj od Hampstead Tea London?

Čajové lístky pro čaje Hampstead Tea London pochází z indické oblasti Darjeeling, přesněji z čajové zahrady Makaibari. Pěstování v této nádherné oblasti subtropického pásu začalo již v roce 1859, čímž je oblast unikátní - nachází se zde první, dosud rodinná, továrna na zpracování čaje na světě. Všechny čaje jsou sklízeny výhradně ručně

V Makaibari se využívá tzv. biodynamický způsob zemědělství, což je alternativní způsob hospodaření, který popsal rakouský filosof, pedagog a esoterik Rudolf Steiner již začátkem 20. století. Tento typ zemědělství klade důraz zejména na vysokou přirozenou kvalitu surovin a dlouhodobou udržitelnost produkce v dané oblasti. Princip spočívá v tom, že zemědělci šetrně hospodaří s přírodními zdroji a vrací přirozenou cestou do půdy živiny, které z ní čerpají. Makaibari je díky významné pomoci společnosti Hampstead Tea London, první světovou oblastí s certifikátem biodynamického zemědělství na světě.

Biodynamický původ produktů zaštiťuje certifikace biodynamického zemědělství Demeter. Certifikace Demeter garantuje nejvyšší možnou úroveň biodynamického zemědělství. Převyšuje standardní BIO certifikaci a zaručuje například i to, že při pěstování plodin nebyly použity žádné uměle vyrobené látky, pouze kompostovaná zemina produkovaná přímo na konkrétních plantážích. V biodynamickém zemědělství se důsledně dodržují etické zásady vůči ochraně a udržitelnosti životního prostředí.

Zároveň koupí produktu s certifikací Demeter máte jistotu, že byly zaplaceny spravedlivé výkupní ceny surovin - takové, které plně reflektují jejich hodnotu a hodnotu lidské práce.

Společnost Hampstead Tea London vznikla v roce 1989. První čaje s certifikací biodynamického zemědělství a Fairtrade začala vyrábět v roce 1995. Společnost Hampstead Tea London vrací část svých zisků zpět do farmářských komunit, se kterými velmi úzce osobně spolupracuje. Peníze jsou investovány na podporu rozvoje především v oblasti školení zemědělců, vzdělávání lékařské péče. Lidem, kteří čajové lístky sbírají a zpracovávají, se tak dostává za jejich práci spravedlivé odměny a mohou žít v důstojných podmínkách v místě svého domova.

 

   

* * *

Kilimanjaro SCA 82 mletá káva 227g

Chuť: lehká, svěží aromatická káva se středně plným tělem, čistou chutí a sladkými tóny černého rybízu. Tóny kávy jsou dány charakteristickým minerálním složením podloží, na kterém rostlina vyrůstá.

Doporučená příprava: Doporučujeme minimálně jednu vrchovatou lžičku kávy na jeden šálek. Tato káva je vhodná pro přípravu v kafetieru a filtru.

Síla pražení: 3. stupeň z 5 (střední pražení s osvěžující a příjemnou aciditou)

Odrůda: Bourbon, Kent.

Složení: 100% Arabika. Ručně sbíraná.

SCA skóre: > 82 (výběrová káva) dle Specialty Coffee Association.

Výběrová káva (z angl. specialty coffee) je vyráběna z kávových zrn té nejvyšší kvality a nejčastěji se jedná o druh arabica. Dle stanov asociace Specialty Coffee Association (SCA) je termínem výběrová káva označena taková káva, která při degustaci získá v celkovém souhrnu minimálně 80 a více bodů. Pro porovnání, běžné kávy dostupné v obchodech dosahují skóre mezi 50 – 79 body.

Země původu: Tanzánie. Suroviny nejsou geneticky modifikovány.

Zemědělské družstvo: KNCU co-operative

Nadmořská výška pěstování: 1400 - 1900 m.n.m.

Podíl Fairtrade: 100%

Kávu skladujte v suchu. Po otevření zamezte přístupu vzduchu.

     

* * *

Tanzánie - výjimečné místo pro výjimečnou kávu

Husté pralesy a nekonečné pláně plné divokých slonů, žiraf, antilop. Hranice této krásné východoafrické země tvoří z velké části vodní plocha. Na východě jsou to nekonečné pláže Tichého oceánu, na severu zejména Viktoriino jezero, na západě jezero Titicaca a na jihu jezero Malawi.

Podnebí a vulkanická půda hornaté části Tanzánie u severovýchodní hranice s Keňou tvoří ideální podmínky pro pěstování Arabiky Robusty prémiové kvality. Přes dvě třetiny zdejší produkce tvoří Arabika, konkrétně odrůdy Bourbon Kent. Naprostá většina kávy v Tanzánii pochází od drobných pěstitelů.

Pěstování kávy na úpatí Kilimanjara, nejvyšší samostatně stojící hory na světě, se datuje od konce 19. století. Je zásluhou katolických misionářů, kteří zde vysadili první kávovníky.

Čím je jiná káva Kilimanjaro?

Kávovníky mají na úpatí hory Kilimanjaro ideální podmínky. Díky úrodné vulkanické půdě, mírnému klima a dostatku vláhy z křišťálově čistých horských pramenů vytékajících přímo z ledovce na vrcholku hory.

Kávové třešně zde dozrávají pomalu, ve stínu banánovníků. Pěstování banánovníků spolu s kávovníky je pro oblast Kilimanjara typické - umožňuje pomalé zrání, které do kávových zrn promítá nepřeberné množství chutí.

Kávu sesbírali farmáři z tanzánského družstva KNCU Coffee Cooperative přesně v momentě, kdy perfektně dozrála. Sezóna sklizně je v této oblasti díky pomalejšímu zrání poměrně dlouhá - od října do února. Z třešní se kávová zrnka získala propíráním v pramenité vodě (tzv. "washed"), následně se sušila venku čerstvém vzduchu a slunci. Celý proces pěstování, sklizně i zpracování splňuje vysoké nároky na kvalitu, můžete si tedy vychutnat vynikající kávu.

Družstvo KNCU

Družstvo KNCU (Kilimanjaro Native Co-operative Union) je nejstarší na africkém kontinentě. Sídlí v malém městečku Moshi, vzdáleném necelých 20 kilometrů od Kilimanjara.

Cafédirect odebírá kávová zrna přímo od kooperativy KNCU, se kterou přímo spolupracuje už od roku 1994. Cafédirect odvádí družstvu zpět přes 50% zisků z jejich kávy. V případě družstva KNCU trvá spolupráce již přes 20 let.

Družstvo díky spravedlivým cenám za svou kávu může školit farmáře v oblasti kontroly kvality, hospodaření s přírodními zdroji, chuťových testech kávy, správné sklizni, managementu kávových farem, obnovu kávových výsadeb, aby byla zajištěna dlouhodobě udržitelná vysoká kvalita kávy. Část finančních prostředků je také investována do rozvoje místní komunity.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=O4WYoiXFfas

Za šálkem kávy Cafédirect Kilimanjaro není jen skvělá chuť prvotřídní kávy, ale i úsilí a vůle všech, kteří se podílejí na tom, abyste si mohli tuto kávu vychutnat. A ti si zaslouží za svou kávu spravedlivou cenu. Díky systému Fairtrade a Cafédirect dostanou ale ještě něco navíc – vaše uznání.

Dobrou chuť

* * *

BIO mléčná čokoláda s karamel. mandlemi a mořskou solí 37% 100g

Chuť: Lahodná belgická mléčná čokoláda s kousky zkaramelizovaných mandlí. Doslazená přírodním třtinovým cukrem.

Složení: nerafinovaný třtinový cukr*°, kakaové máslo*°, sušené mléko*kakaová hmota*°, mandle*° 5%, sůl, přírodní vanilka*°Podíl kakaa: min. 37%. 

*produkce ekologického zemědělství °produkce Fairtrade.

Přečtěte si více o Fairtrade kakau.

Podíl Fairtrade: 78.6 %

Obsahuje mléko a mandleMůže obsahovat stopy jiných ořechů sóju.
VHODNÉ PRO VEGETARIÁNY a CELIAKY.

Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota 2369kJ/568kcal, tuky 38g (z toho nasycené mastné kyseliny 22g),

sacharidy 49g (z toho cukry 48g), bílkoviny 7.7g, sůl 0.5g, vláknina 2.1g.

 Skladujte v suchu.

Plně kompostovatelné balení. Vnitřní obal je vyroben z tzv. butter paper (pečící papír z celulózy = biologicky rozložitelné do 60 dní).

 

                  

* * *

Chocolates from Heaven: poctivé belgické čokolády vyráběné s láskou

Chocolates from Heaven je Fairtrade a BIO řada čokolád belgické rodinné čokoládovny Klingele. Čokoládová továrnička leží na předměstí malebného belgického městečka Ghent. Na výrobě všech čokoládových produktů se významně podílí i ruční práce zaměstnanců, nadšených milovníků čokolády - proto je každý kousek originál. Celá výroba navíc splňuje přísné standardy certifikace BRC (Globální norma pro bezpečnost potravin).

Nápad vytvořit tuto designovou řadu Fairtrade a BIO certifikovaných čokolád přišel v roce 2017. O úspěšnosti této řady svědčí i fakt, že čokolády Chocolates from Heaven vyhrály v roce 2017 bronzovou medaili v prestižní mezinárodní soutěži obalového designu Pent Awards! Hlavním motivem byla snaha nabídnout zákazníkům řadu čokolád plných zdravých BIO ingrediencí v krásných moderních obalech a s prokazatelným spravedlivým původem surovin. Veškeré ingredience jsou 100% přírodní. Hořké čokolády Chocolates from Heaven obsahují 72 - 85 % kakaa, mléčné čokolády 36 % kakaa a bílá čokoláda 32 % kakaového másla. Kakao pochází od Fairtrade farmářů z Dominikánské republiky a Peru, použitý je pouze přírodní nerafinovaný třtinový cukr.

Motto čokolád "Chocolates from Heaven" ("Čokolády z nebe") je vystihuje naprosto dokonale!

Social & Climate Project 2020

Projekt je založený na podpoře klimatických podmínek a to výsadbou nových stromů v pralesích v Peru a Papui Nové Guineji, konkrétně v okolí kakaovníků, jejichž plody využívá Klingele pro své čokolády. Výsadba podporuje nejen klima, má také nespočet ekonomických a sociálních výhod: zlepšuje kvalitu půdu, čistí vzduch i vodu, poskytuje stanoviště pro více než 80% zvířat žijících na zemi, podpora rozmanitého systému rostlin, snižuje nemoci, zvyšuje stabilní příjmy zemědělců.

Čokoládovna nově daruje 2,5% zisku právě na výsadbu stromů.

Sociální část je zaměřena na pěstitele kakaa, kterým Klingele poskytuje vzdělání, odbornou přípravu ke zvýšení produktivity a posílení udržitelnosti. V Peru spolupracuje čokoládovna s družstvem Yanesha community Reserve a v Papue Nové Guineji s PUR Projet.

Podpoř projekt koupením čokolády!

Zakoupením jakékoliv čokolády Chocolates from Heaven podpoříte výsadbu nových stromů v Peru nebo Papue Nové Guineji. U každé čokolády naleznete na zadní straně pod datem spotřeby unikátní čtyřmístný kód, který zadáte na webové stránce  https://www.chocolatesfromheaven.be/ a zobrazí se mapa Peru nebo Papui s počtem vysazených stromů.

 

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=97YKvQgkanw&feature=emb_logo

 

Parametry

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

0

Hodnotilo 0 uživatelů

5
4
3
2
1

Články