Cafédirect dárkový balíček Machu Picchu a Mayan Gold instantní kávy 2 x 100g

(0x)
Cafédirect dárkový balíček Machu Picchu a Mayan Gold instantní kávy 2 x 100g
Novinka Doporučujeme Silně pražená Středně pražená Fairtrade GMO free 100% Arabika
Dárkový balíček obsahuje Mayan Gold instantní kávu s bohatou a vyváženou chutí s plným tělem a sladkými tóny karamelu 100g a Machu Picchu instantní kávu s bohatou a jemnou chuťí s tóny hořké čokolády a oříšků 100g. 100% Arabiky.
Výrobce
Cafédirect
Kód
CD050039
EAN
8594232050039
Hmotnost
0,2 kg
Dostupnost
Není skladem
Naše cena s DPH
599,00 Kč /ks23,77 
Naše cena bez DPH
534,82 Kč/ks21,22 

Popis

Dárkové balení obsahuje:

1BIO Machu Picchu instantní káva 100g 

1x BIO Mayan Gold instantní káva 100g

* * *

BIO Machu Picchu instantní káva 100g

Chuť: bohatá a jemná káva s příjemnými tóny hořké čokolády a oříšků. Tóny kávy jsou dány charakteristickým minerálním složením podloží, na kterém rostlina vyrůstá. Kvalitní kávová zrna jsou šetrně sušená mrazem a díky tomu si káva zachovává veškeré aroma a chuť.

Doporučená příprava: dle požadované síly chuti nasypte instantní kávu do šálku, zalijte čerstvě uvařenou horkou vodou. Lze dochutit mlékem a cukrem.

Síla pražení: 4. stupeň z 5 (silné pražení, bez kyselosti)

Složení: 100% Arabika.

Obsah kofeinu: Minimálně 2,3%.

Odrůda: Typica/ Bourbon/ Caturra. Ručně sbíraná.

Země původu: Peru. Suroviny nejsou geneticky modifikovány.

Zemědělské družstvo: HUADQUINA.

Nadmořská výška pěstování: 1500 - 1900 m.n.m.

Podíl Fairtrade: 100%

Kávu skladujte v suchu. Po otevření zamezte přístupu vzduchu.

Baleno v plechové dóze. 100% recyklovatelný obal. 

     

* * *

Instantní kávy – jak se vyrábí a jak si správně vybrat?

Tento oblíbený nápoj se poprvé objevil už na začátku 20. století, kdy jeho snadné a rychlé použití mělo ulehčit přípravu kávy pro vojáky na frontě. Dnes existují 2 druhy instantní kávy, které lehce rozlišíte pouhým pohledem. Instantní káva je buď ve formě jemného prášku (případně z prášku vyrobených oválných granulek), nebo hranatých krystalků. Tyto 2 druhy se liší nejen zpracováním, ale i chutí. Který vybrat?

Instantní káva v prášku - sušení teplem

Sušení teplem je původní, méně náročný způsob výroby instantní kávy. Káva se namele a svaří – výsledný kávový extrakt je sprayem rozprášen do vyhřátých bubnů, kde směs ulpí na stěnách a po vysušení odpadne do sběrné nádoby pod bubnem. Odtud také původní název „Spray drying“ (sušení sprayováním).  Tento typ výroby je sice jednodušší, velmi rychlý a levnější, výsledná instantní káva však ztrácí svou chuť, přirozené aroma a může být přepálená. Často tedy výrobci následně do kávy přidávají různá aromata, aby chuť vylepšili. U této metody se častěji využívají méně kvalitní zrnka, kávový „odpad“ (kávové slupky), nebo pančování například praženými obilninami (ve složení uvedeny jako tzv. „kávovinové extrakty“).

Instantní káva sušená mrazem – krystalky

Sušení mrazem je technologicky náročný a poměrně zdlouhavý způsob výroby instantní kávy. Instantní kávy vyrobené tímto způsobem se zpravidla vyrábí z kvalitních kávových zrn, často i 100% Arabiky a jsou proto o poznání dražší. Začátek je stejný – káva se namele, převaří a vznikne kávový koncentrát. Kávový koncentrát se hluboce zamrazí na teplotu pod -40°C. Extrémní mráz promění molekuly vody v krystalky ledu. Takto zmrzlá kávová směs se umístí do speciální komory, ze které se odsaje vzduch (vytvoří se vakuum). Odsátím vzduchu z komory dojde v kávové směsi k procesu tzv. sublimace (pro ty, co by snad zapomněli z hodin fyziky se jedná o přeměnu skupenství z pevné látky – zde zmrzlá káva, na plynnou - zde vodní pára, aniž by došlo k tání pevné látky). Molekuly vody se tedy ze zmrzlé směsi jednoduše odpaří, aniž by kávová směs roztála. Sušení mrazem trvá výrazně déle a je k němu potřeba mnohem sofistikovanější vybavení. Výsledkem jsou naprosto suché a lehoučké krystalky instantní kávy z kávového koncentrátu. Díky metodě sušení mrazem (z angl. „Freeze drying“) si káva zachová veškeré své aroma a chuť a je o poznání chutnější.

* * *

Jaké je to v Peru?

Vysoké hory, strmé svahy, divoké řeky a hluboká údolí. Peru, centrum říše Inků, je dech beroucí místo plné historie, která sahá až do období 20 000 let před naším letopočtem.

Země se rozkládá v severozápadní části Jižní Ameriky, podél pobřeží Tichého oceánu. Ze severu sousedí s Ekvádorem a Kolumbií, z východu s Brazílií, z jihovýchodu s Bolívií a na jihu s Chille. Vysoké Andy táhnoucí se podél pobřeží klesají směrem na východ do úrodných nížin amazonského pralesa.

Díky sopečnému původu pohoří And a unikátnímu mikroklima vznikly, zejména pak v oblasti Machu Picchu, ideální podmínky pro pěstování prémiové kávy s charakteristickým nádechem kakaa a oříšků.

Instantní káva ve své nejlepší podobě...

Kávové třešně na tuto kávu ručně sesbírali farmáři z peruánského družstva HUADQUINA přesně v momentě, kdy perfektně dozrály. Z třešní se kávová zrnka získávají propíráním v pramenité vodě (tzv. "washed"), následně se suší na velkých platech  venku na slunci. Celý proces pěstování, sklizně i zpracování splňuje vysoké nároky na kvalitu.

Instantní káva Machu Picchu je sušená mrazem. Tento způsob výroby je maximálně šetrný a instantní kávě zachová veškeré aroma a chuť. Silnější pražení potlačuje přirozenou kyselost Arabiky. Instantní káva Machu Picchu má plnou chuť s nádechem kakaa a oříšků, bez hořkého závěru. Kakaovo - oříškovému tónu vděčí tato káva právě specifickému složení vulkanické půdy v oblasti Machu Picchu.

Díky své lahodné chuti je řada Machu Picchu (k dostání také v zrnkové mleté kávě) od roku 1989, kdy Cafédirect vznikl, jednoznačně nejprodávanější a nejoblíbenější kávou a chloubou této značky.

* * *

Družstvo HUADQUINA

Družstvo HUADQUINA se nachází v peruánském regionu Cusco poblíž Machu Picchu (dědictví UNESCO). Kávovníky, o které se farmáři ručně starají, rostou v nejlepším možném klimatu na strmých svazích And ve vysokých nadmořských výškách, obklopeny tropickými údolími.

Cafédirect odebírá kávová zrna přímo od kooperativy HUADQUINA, se kterou přímo spolupracuje už od roku 1996. Cafédirect odvádí přes 50% svých zisků zpět přímo družstvům, se kterými spolupracuje. V případě družstva HUADQUINA trvá spolupráce již přes 20 let. Družstva díky tomu školí farmáře v oblasti kontroly kvality, hospodaření s přírodními zdroji, chuťových testech kávy, správné sklizni, managementu kávových farem, obnovu kávových výsadeb tak, aby byla zajištěna dlouhodobě udržitelná vysoká kvalita kávy.

* * *

BIO Mayan Gold instantní káva 100g

 

Chuť: Bohatá vyvážená káva s plným tělem a sladkými tóny karamelu. Tóny kávy jsou dány charakteristickým minerálním složením podloží, na kterém rostlina vyrůstá.

Doporučená příprava: dle požadované síly chuti nasypte instantní kávu do šálku, zalijte čerstvě uvařenou horkou vodou. Lze dochutit mlékem a cukrem.

Síla pražení: 5. stupeň z 5 (silné pražení bez acidity)

Odrůda: Bourbon, Typica, Caturra.

Složení: 100% Arabika. Ručně sbíraná.

Obsah kofeinu: Minimálně 2,3%.

Země původu: Mexiko. Suroviny nejsou geneticky modifikovány.

Zemědělské družstvo: CESMACH, ESF, Huatusco, Triunfo Verde, Tzeltal Tzotzil

Nadmořská výška pěstování: vysokohorská káva nad 1000 m.n.m.

Podíl Fairtrade: 100%

Kávu skladujte v suchu. Po otevření zamezte přístupu vzduchu.

     

* * *

Mexiko - země vůní a barev

Nádherné písečné pláže, Mexický záliv, znělá španělština, vynikající jídlo, barvy a kontrasty nebo snad Frida Kahlo? To jsou jedny z prvních myšlenek, které člověka napadnou, když se řekne Mexiko.

Mexiko ale také patří k významným producentům vynikající kávy. Ve světovém žebříčku se řadí na 8. místo největších producentů. Nejčastěji se tu pěstuje Arabika - konkrétně odrůdy Bourbon, Typica nebo Caturra, a to v oblasti Chiapas nedaleko hranic s Guatemalou.

Naše káva pochází od pěstitelů z družstev CESMACH, ESF, Huatusco, Triunfo Verde, Tzeltal Tzotzil.

 

Družstvo CESMACH co-operative

Družstvo CESMACH se nachází hluboko v jižním Mexiku a funguje již od roku 1990. Farmáři jsou tak izolovaní, že dojet do nejbližšího hlavního města autem může trvat až 8 hodin. Družstvo nalezneme konkrétně v biosférické rezervaci Triunfo, které patří ke světovému dědictví UNESCO, obklopené jedinečnou flórou a faunou. Kromě pěstování lahodné kávy kladou farmáři velký důraz na dopad na planetu. Družstvo šetří původní stromy, recykluje materiály, používá organická hnojiva, praktikuje udržitelné zemědělské techniky a díky tomu vytvořilo ideální podmínky pro pěstování organické kávy speciální kvality.

Kávu sbírají farmáři přesně v momentě, kdy perfektně dozrála. Z třešní se kávová zrnka získala propíráním v pramenité vodě (tzv. "washed"), následně se sušila venku čerstvém vzduchu a slunci. Celý proces pěstování, sklizně i zpracování splňuje vysoké nároky na kvalitu, můžete si tedy vychutnat vynikající kávu.

* * *
Uhlíková stopa Cafédirect - vývoj od roku 2019

V rámci iniciativy Science-Based Targets (SBTi) si Cafédirect stanovil ambiciózní cíl snižování emisí. Od roku 2019 Cafédirect snížil emisi skleníkových plynů o 37.12%, do roku 2023 plánuje snížit emisi o 50% (oproti základnímu roku 2019), do roku 2040 potom dosáhnout čisté nulové emise.

* * *

Za šálkem kávy Cafédirect Mayan Gold není jen skvělá chuť prvotřídní kávy, ale i úsilí a vůle všech, kteří se podílejí na tom, abyste si mohli tuto kávu vychutnat. A ti si zaslouží za svou kávu spravedlivou cenu. Díky systému Fairtrade a Cafédirect dostanou ale ještě něco navíc – vaše uznání.

Dobrou chuť

 

Parametry

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

0

Hodnotilo 0 uživatelů

5
4
3
2
1

Články

Výrobce